kipukoukku evoluutio

Historia

PRO Koukku on suomalainen keksintö, joka on vuosien varrella kehittynyt ja jalostunut kansainväliseksi menestystuotteeksi. Hierontakoukut tunnetaan maailmalla Painhook nimellä.

Koukun historia juontaa juurensa Pirkanmaalle, jossa 2000-luvun alussa kehitettiin laitetta yksineläjiä varten, jolla jokainen voisi hoitaa kiputiloja kotioloissa. Hieronnassa jatkuvasti käyminen tulee kalliiksi, ja Koukku ratkaisee tämän ongelman yksinkertaisella ja helpolla tavalla.

Koukku ei ole aina ollut samannäköinen. Vuosien varrella koukku on etsinyt muotoaan. Asiakkailta saatu runsas palaute ja valmistustekniikan kehittyminen on johtanut nykyisen PRO mallin julkaisuun vuonna 2017. Uusimmat mallin taustalla onkin viisi vuotta tuotekehitystä tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Voidaan sanoa että nykyinen PRO malli on huomattavan kehittynyt aiempiin verrattuna ja vie Koukuttelun jälleen aivan uudelle tasolle.

Vuosien varrella Koukun hyödyt ovat valloittaneet Suomen kansan, ja hierontakoukku onkin käytössä jo yli 150 000 perheellä. PRO-mallin myötä Koukun maailmanvalloitus on päässyt kunnolla käyntiin ja nykyään koukuttelijoita löytyy kasvavassa määrin myös Suomen ulkopuolella.

Toimintaperiaate

Mihin Koukun toiminta perustuu
PRO Koukku on suomalaisesta koivuvanerista valmistettu vuoropainelulaite. Sen teho perustuu lihasjännitysten laukeamiseen ja verenkierron vilkastumiseen sekä kuona-aineiden poistoon. Koukulla pääsee käsiksi myös selän kipupisteisiin omin voimin. Koukun hoito on tehokkainta, mikäli käytät sitä perättäisinä päivinä, esim. television ääressä, 10–15 minuuttia kerrallaan.
Vuoropainelumenetelmä
Koukun teho ei perustu klassiseen skandinavialaiseen hierontaan vaan vuoropaineluun, menetelmään jota käytetään hierontana esimerkiksi Kaukoidässä ja Turkissa. Vuoropainelussa hoitaja painelee lihaksia peukalollaan, siirtäen sitä aina painallusten välissä viereiseen kohtaan lihaksessa. Vuoropainelun on todettu olevan jopa tehokkaampaa kuin tavallinen hieronta, ja sillä saa käsitellä jopa tulehtuneita lihaksia. Vuoropainelumenetelmä vapauttaa verenkiertoa lihaksessa, jolloin kuona-aineet poistuvat. Lihas saa paremmin happea ja elimistö puhdistuu. Runsas vedenjuonti edistää kuonan poistumista. Koukun pää imitoi hierojan peukalon painallusta, jolloin sama vaikutus saadaan aikaan kotikonstein. Kipupisteen löytyessä samaa kohtaa painetaan yhtäjaksoisesti 10-30 sekuntia. Jännittyneen lihaksen lauetessa verenkierto vapautuu ja tulee lämmin olo. Positiivisen kierteen alkaessa keho pystyy myös itse korjaamaan vaivojaan.
Entä jos käyn jo hierojalla
Koukkua ei ole tarkoitettu korvaamaan ammattilaisen tekemää hoitoa, vaan se on täydentävä laite, jolla hoitotuloksia pidetään yllä ja parannetaan kotikonstein. Kysy vinkkejä omalta fysioterapeutiltasi tai hierojaltasi, tai vilkaise käyttöohjeistamme juuri sinun vaivoillesi sopiva tapa käyttää PRO Koukkua.

Painhook PRO kipukoukku
Koukuttelua uudella Kipukoukulla

Kenelle Koukku sopii

Tietokonetyöläiselle. Staattinen istuma-asento tietokoneen ääressä aiheuttaa nykyään monet yhteiskuntamme terveysongelmista. Näppäimistöllä työskentely jäykistää selkää ja saa hartiat jumiutumaan. Koukku onkin tietokonetyöläisen paras apu omatoimiseen lihashuoltoon. Käsittele erityisesti lavan seutu sekä epäkäs- eli trapeziuslihas olan päältä. Kireä epäkäslihas eli jumiutuneet hartiat aiheuttavat ison osan päänsäryistä. Kun lihakset ovat jumissa, aivot eivät saa tarpeeksi happea. Happivajeessa aivotoiminta on heikompaa kuin optimaalisessa tilassa, joten koukuttelemalla hankit itsellesi myös lisää järkeä!
Fyysistä työtä tekevälle. Ammateissa, joissa työntekijältä vaaditaan staattista seisoma-asentoa tai tiettyjä toistuvia liikeratoja, kipeytyvät lihakset herkästi. Erityisesti seisomatyöläisillä on paljon selkävaivoja, jotka aiheutuvat epäergonomisista työasennoista. Tilannetta voi parantaa panostamalla omaan ergonomiaan, sekä käsittelemällä itse kipeitä lihaksia koukulla. Koukulla voit käsitellä selän kipeiden lihasten lisäksi myös jalkojen suuret lihakset, sekä jopa seisomatyössä tai kävellessä kipeytyneet jalkapohjat.
Autoilijalle. Autossa istuessaan ihminen viettää usein pitkiä aikoja yksitoikkoisissa asennoissa. Keho puutuu ja lihakset lyhenevät. Koukulla saat tehokkaasti elvytettyä verenkiertoa koko vartalossa. Autoilijalle on myös epäkäslihaksen venytys äärimmäisen tärkeä asia, koska kireä epäkäslihas vaikeuttaa pään kääntämistä taakse. Notkeaniskaisena reagoit liikenteessä nopeammin, ja se saattaa jonain päivänä pelastaa vaikkapa henkesi.
Urheilijalle tai liikkujalle. Koukulla voit nopeuttaa urheilusuorituksista palautumista käsittelemällä liikunnassa rasittuneita lihaksia. Esimerkiksi reiden ulkosyrjässä on kalvo, joka kiristyy usein liikunnassa. Keinuttelemalla koukkua kalvon päällä saat kivun hellittämään. Koukku toimii myös loistavasti, kun on tarpeen helpottaa lihasjännityksiä omatoimisesti kisakentällä, ja siksi se onkin käytössä esimerkiksi eräällä keihäänheiton kärkinimistämme!
Erilaisista vaivoista kärsivälle. Koukku on omatoiminen apu moneen eri vaivaan. Sillä hoidat juilivaa iskiasta, pyörittelet kallonpohjasta päänsäryt lievemmäksi ja koukuttelet jäätyneen olkapään taas toimivammaksi. Koukulla laukaiset hartiajumeja ja varren päällä voit pyöritellä tenniskyynärpään kivuttomammaksi. Koukkuosan päällä voit virkistää nivelrikkoisen polven verenkiertoa ja napakoilla painalluksilla laukaiset päärynälihaksen kiputiloja.
Nuorelle. Moni nuori ja opiskelija viettää paljon aikaa tietokoneen ääressä joko töitä tehden tai viihteen parissa. Staattinen istuma-asento ja näppäimistötyöskentely ovat aiheuttaneet näille sukupolville jo nuorena vaivoja, joita aiemmin tavattiin vain aikuisilla tai ikääntyvillä ihmisillä. Kasvussa on kokonainen hartiavaivaisten ikäluokka, ellemme tee asialle jotain. Koukulla voi nuorikin huolehtia itse omasta hyvinvoinnistaan.
Lahjaksi. Koukku sopii lahjaksi kenelle tahansa, ikään, vakaumukseen, ruokavalioon tai urheilullisuuteen katsomatta. Se on oiva lahja jouluna, isän- tai äitienpäivänä sekä mainio tuliaisidea. Koukku sopii loistavasti myös liikelahjaksi.
…eli siis jokaiselle meistä!

Tehty kestämään

PRO Koukku on tuote, joka on suunniteltu kestämään ilman jatkuvaa huoltamisen tarvetta.

Kaikki PRO mallit on valmistettu Suomessa ja suomalaisesta koivuvanerista. Valmistusvaiheessa puinen pinta on suojattu useammalla lakkakerroksella. Lakkapinta suojaa kulumiselta eikä ime likaa itseensä. Mikäli Koukun pintaan tulee likaa, voit pyyhkiä sen puhtaaksi kostealla rätillä.

PRO-mallin nivelruuvi on yli neljä kertaa entistä vahvempi. Jos ruuvi joskus käytössä löystyy, sitä voi kiristää isokokoisella ruuvimeisselillä. Suuremman ruuvin myötä löystyminen on huomattavasti vähäisempää kuin aiempien mallien kohdalla.

Uusi mallisuojattu lukkonivel ennaltaehkäisee aiempien mallien suurimman ongelman, joka oli ajan saatossa tapahtuva lavan ylipyörähtäminen. Tämä aiheitui varren ja lavan kosketuskohdan kulumisesta ajan saatossa. Uusi lukkonivel on muodoltaan sellainen, ettei ylipyörähtäminen ole enää mahdollista. Samalla millintarkasti valmistettu lukkonivel jämäköittää Koukun rakennetta, jolloin entistä vähemmälle voimankäytöllä saadaan suurempi hierontateho aikaiseksi.

PRO-mallin myötä Koukun säännölliselle huollolle ei enää ole tarvetta samalla tavoin kuin aiemmissa versioissa.

Kipukoukku PRO lukkonivel
Kipuokoukku PRO puinen tuotelaatikko

Aitous

Olemme alkuperäinen PRO Koukkujen valmistaja, joka on valmistanut Suomessa aitoja Kipukoukkuja käsityönä suomalaisesta puusta työstäen. Jokaisessa myymässämme PRO Koukussa on mukana aitoustodistus ja aitouden varmistava yksilöivä sarjanumero. Tuotteet, mallit, tuotepakkaukset, tuotemerkit, tuotenimet, logot ja erikoisominaisuudet on luonnollisesti kansainvälisesti suojattu.

Markkinoilla saattaa kyllä liikkua jos jonkinlaista keppiä ja kepukkaa, valmistettuna ties missä, välillä Kiinassa saakka. Ostaa kannattaa vain Koukku josta löytyy valmistajan merkintä Painhook sekä muut aitouden varmistavat tekijät, kuten sarjanumero ja aitoustodistus.

PRO-mallin tultua markkinoille, kannattaa varmistaa että hankinta kohdistuu nimenomaan tähän uusimpaan ja parhaaseen malliin.

Yksi hyvä tapa nopeasti nopeasti selvittää alkuperäinen valmistaja, on miettiä kuka pystyy valmistamaan koukusta räätälöityjä versioita, tuomaan markkinoille jatkuvasti uusia parempia malleja/versioita/värejä ja ylipäänsä tekemään tuotekehitystä. Tahot joilla ei ole omaa valmistusta tai tuotekehitystä, ovat käytännössä välikäsiä jotka myyvät eteenpäin muiden valmistamia tuotteita.

TOP